Veelgestelde vragen

FAQ

Wat is het verschil tussen Watercooler-Online.nl drinkwater en kraanwater?

Vroeger sprak men van “Wij hebben duinwater”. Dat was regenwater opgevangen in de duinen. Tegenwoordig wordt er water van de grote rivieren (o.a. Rijn en Maas) in Biesbosch en duinen gefiltreerd. Rivierwater is sterk verontreinigd door industriële afvalstoffen, bestrijdingsmiddelen, zware metalen, hormonen, radioactiviteit en stoffen waarvan we het bestaan misschien nog niet weten. Rivierwater is hierdoor voor menselijke consumptie ongeschikt. Het bevat zeer schadelijke stoffen, die zich in de hersenen en vetlaag kunnen ophopen en invloed kunnen uitoefenen op celstructuren en DNA. Ons leidingwater is dus gezuiverd oppervlaktewater (meestal afkomstig van de grote rivieren), geschikt gemaakt voor consumptie, door filtratie, chlorinatie en dechlorinatie en tegenwoordig ook vaak ontharding. Bij het op transport stellen van het leidingwater, via de waterleidingen welke soms wel 30 km van het tappunt af kunnen liggen, voldoet het leidingwater aan de eisen van de Waterleidingwet, maar wil nog niet zeggen dat het niet beter kan. Ook aan de tappunten die onder regelmatige inspectie staan, moet het leidingwater aan de eisen voldoen. Toch kan er tijdens het transport iets misgaan en regelmatig ontstaan er dan ook calamiteiten, waardoor het leidingwater tijdelijk niet geschikt is als drinkwater en worden wij via de media gevraagd een paar dagen het water niet te drinken. Watercooler-Online.nl daarentegen is van de beste kwaliteit en vrij van bacteriën en virussen. Overtuigd geraakt? Vandaag nog water bestellen via onze website en kies zelf uw dag van levering.
 
 
 
 
Hoe wordt het water van “Watercooler-Online.nl” geproduceerd?
Watercooler-Online.nl’s zuivere drinkwater wordt gewonnen uit een bron, uitgebreid gezuiverd d.m.v. ontijzering, actief-koolfiltratie en ontharding, gevolgd door omgekeerde osmose, waardoor het water wordt ontdaan van nagenoeg alle opgeloste stoffen en verontreinigingen en voor 100% van alle bacteriën. Aan het zeer zuivere drinkwater wordt een kleine hoeveelheid Calcium, Magnesium en Kalium toegevoegd en het wordt met zorg gebotteld. Het gebruik van ozonsterilisatie garandeert de zuiverheid van het water. Het gehele productieproces geschiedt in een schone en stofvrije ruimte en het bottelen geschiedt in een ruimte onder overdruk, zodat er geen verontreinigde lucht kan binnenstromen. Het aldus verkregen zeer zuivere drinkwater staat onder zeer strenge controle.
 
 
 
 
Hoe wordt de kwaliteit van Watercooler-Online.nl drinkwater gecontroleerd?
Na elke “bottle-run” wordt het water door een universiteitslaboratorium uitvoerig getest. Zie ook onze gemiddelde wateranalyse.
 
 
 
 
Wat is de houdbaarheidstermijn van de waterflessen?
Op de dop van de waterfles staat de houdbaarheidsdatum aangegeven. Dit is een jaar vanaf de datum van bottelen.
 
 
 
 
Wat is de kwaliteit van Watercooler-Online.nl drinkwater?
StellAlpina drinkwater is van de beste kwaliteit, zoals de kwaliteit van drinkwater moet zijn.
 
 
 
 
Zitten er nog bacteriën in de waterflessen?
Nee, door de zuivering met omgekeerde osmose worden alle bacteriën en virussen voor 100% uit het water gefiltreerd en bij het afvullen van de flessen wordt tevens wat ozon toegevoegd, waardoor er ook geen bacteriën meer in kunnen komen. Daarom kunnen we dan ook gemakkelijk een houdbaarheidstermijn van een jaar aanhouden, want waar geen bacteriën zijn, kunnen ze ook niet groeien.
 
 
 
 
Kan er bacteriegroei optreden in de waterflessen?
In de waterfles Watercooler-Online.nl kan geen bacteriegroei optreden, omdat er geen bacteriën in zitten.
 
 
 
 
Moet de waterkoeler regelmatig gereinigd worden?
Ja, het is wettelijk verplicht de waterkoeler periodiek te laten reinigen. Een service-abonnement, voor het tweemaal per jaar laten reinigen van de waterkoeler, kunt u bij ons afsluiten. Heeft u te lang geen onderhoud gepleegd en bent u daarom toe aan een nieuwe waterkoeler? Dan hebben wij een ruime keuze aan waterkoelers die wij uit voorraad kunnen leveren.
 
 
 
 
Zijn er meerdere modellen waterkoelers?
Ja, er zijn meerdere modellen en uitvoeringen. We hebben de standaard kunststof Oasis coolers, modellen Rondy en Aquarius. Deze waterkoelers worden geleverd in staande modellen en tafelmodellen. Dezelfde waterkoelers kunnen wij leveren in elke door u gewenste kleur en ook in een prachtige RVS-uitvoering. Alle waterkoelers zijn voorzien van twee tapkraantjes, koud/kamer (koud water van ca. 6 °C en kamertemperatuur) en koud/heet (koud water van ca. 6 °C en heet water van ca. 95 °C). De waterkoelers kunnen wij ook in speciale uitvoeringen leveren, eventueel voorzien van uw logo. Kies de waterkoeler die bij uw kantoor of huis past.
 
 
 
 
Als je alles uit het water haalt, krijgt men dan niet tekort kalk naar binnen?
Nee, dat is een misvatting. De kalk die je nodig hebt krijg je binnen door groenten te eten, melk te drinken etc., maar niet door het drinken van water.
 
 
 
 
Is een proefplaatsing helemaal gratis?
Ja, tijdens de proefplaatsing is het gebruik van de watercooler en de eerste 2 flessen Watercooler-Online.nl water geheel gratis. U betaalt slechts het water dat u meer gebruikt dan de eerste 2 gratis flessen.
 
 
 
 
Is een filtercooler met een vaste aansluiting op de waterleiding niet goedkoper
Nederlanders zouden geen Nederlanders zijn als ze deze vraag niet zouden stellen en ja, in sommige gevallen is het toepassen van filters en filtercoolers goedkoper dan watercoolers met flessen. Systemen met alleen filtratie zijn echter niet zo geschikt voor Nederlands leidingwater. Nederland is het enige land ter wereld waar men niet preventief chloor aan het leidingwater toevoegt. Hierdoor kunnen de bacteriën, die in het leidingwater zitten, op de filters gaan groeien en daardoor problemen met bacteriegroei gaan geven. Alleen bij RO-coolers, waarbij omgekeerde osmose als membraanfiltratie wordt toegepast, heeft men geen problemen met bacteriegroei. Deze installaties zijn echter wat aanschaf betreft veel duurder en verlangen ook meer onderhoud.
 
 
 
 
Wat is het stroomverbruik van een cooler?
Het stroomverbruik van een watercooler is voornamelijk afhankelijk van twee condities:
 
Omgevingstemperatuur
Gebruik van de cooler
Om het stroomverbruik van een watercooler over een periode van een week te schatten, gaan we uit van het volgende voorbeeld.
De cooler is geplaatst in een ruimte met een omgevingstemperatuur van 20 ºC.
 
Alle coolers: Gedurende een 40-urige werkweek wordt er 2x per uur gedurende 5 seconden koud water getapt.
Koud/heet coolers: 1/4 van het heet-watertankje (ongeveer 375 ml) wordt elk uur afgetapt via het heet-waterkraantje.
Voor de overige 128 uur is de cooler wel ingeschakeld, maar wordt er geen water afgenomen.
Het gemiddelde stroomverbruik van een watercooler, gemeten gedurende de hierboven omschreven test is:
 
Koud/kamer: 4,5 kWh per week
Koud/heet: 8,5 – 10,5 kWh per week
Om de kosten van het stroomverbruik per week uit te rekenen, volstaat het om de bovenstaande kWh-getallen te vermenigvuldigen met de kostprijs per kWh.
 
 
 
 
Is Watercooler-Online.nl water geschikt voor baby’s?
Ja, in tegenstelling tot leidingwater is Watercooler-Online.nl zeer geschikt voor baby’s. Vooral de hoeveelheden lood, die in leidingwater voorkomen (de norm voor leidingwater is maximaal 10 microgram/l) kunnen schadelijk zijn voor baby’s en jonge kinderen. De meeste consultatiebureaus zullen de moeders adviseren bron- en/of mineraalwater te gebruiken. Men vergeet vaak dat mineraalwater vaak hoge concentraties mineralen kunnen bevatten, waarvoor baby’s overgevoelig kunnen zijn. Watercooler-Online.nl, de naam zegt het al, is zeer “light” water met een zeer laag mineraalgehalte.
 
Samenwerken met Watercooler Online? Neem een kijkje op onze partners pagina.